En puss är en puss

I verbal och skriven kommunikation hör och ser man ofta att ord som puss, kram eller kombinationen puss & kram förekommer. Detta är något som jag reagerat lite på, helt enkelt för att jag upplever att det gödslas med dessa ord och fraser på ett sätt som devalverar dem och gör dem värdebefriade.

Att använda dessa substantivformer (kram, puss) av verb (kramas, pussas) i verbal eller skriven kommunikation har givetvis ett syfte, och syftet är förstås att skapa en mer nära, personlig och varm känsla. Dock är ordens innebörd i mina ögon enormt viktig och för mig är ett skrivet eller uttalat ord av detta slag att likställa med dess motsvarande handling. Jag skulle alltså aldrig kunna skriva ett sådant ord till en person eller i ett sammanhang där motsvarande handling inte skulle vara aktuell om vi befann oss i varandras närhet.

Att kramas är bra, det gör vi alldeles för sällan och vi ska vara liberala med kramandet. Det försöker även jag vara och således är det sällan så att jag håller tillbaka med verbala eller skrivna kramar till mina vänner. När det kommer till pussar så måste jag dock säga att jag är betydligt mycket mer restriktiv, i ord såväl som i handling.

En puss är en puss och den betyder något speciellt, således skriver eller säger jag aldrig puss till någon som jag inte skulle pussa på riktigt om jag hade haft den personen i min närhet. Följaktligen är mina verbala och skrivna pussar hårt ransonerade och likaså utdelas de aldrig utan att först ha föregåtts av pussar i verkliga livet. Andra må göra som de vill, men så gör jag. En puss är en puss, dess värde och betydelse vill jag slå vakt om!

=)

Kommentarer

Bra skriver Larsa. Puss på dig!

Ta hand om du,
kram från Niklas